Великденско математическо състезание в Габрово: Инициатива на Фондация Атлантида

Великденско математическо състезание в Габрово: Инициатива на Фондация Атлантида

Великденско математическо състезание в Габрово: Инициатива на Фондация Атлантида

 

 

 

 

 

На 27 април град Габрово беше домакин на Великденско математическо състезание, организирано по инициатива на "Фондация Атлантида". Това състезание се състоя за първи път в града и се осъществи благодарение на усилията на редица институции, включително Община Габрово, РУО Габрово, СМБ Изток, СМБ Габрово и НУ "Васил Левски".

Идеята за провеждане на Великденско математическо състезание в Габрово възникна след редица срещи между Митко Христов като представител на "Фондация Атлантида", кмета и зам.-кмета на община Габрово, представители на СМБ Изток (град София) и СМБ Габрово, директорът на НУ "Васил Левски", представители на РУО Габрово и родители на деца от "Академия Атлантида". Основна цел беше постигането на консенсус относно провеждането на математическите състезания в града. За да се осигури успешната реализация на инициативата, беше необходимо добро партньорство и сътрудничество между всички заинтересовани страни.

Състезанието премина успешно, с участието на почти 200 ученици от различни училища в град Габрово и региона. Любезен домакин на събитието беше НУ "Васил Левски".
 

                            

Състезанието стимулира интереса на децата към математиката и допълва чудесно математическия календар през втория учебен срок. Такива инициативи са от съществено значение за обогатяването на образователния процес и подкрепата на талантливите деца в региона.

Провеждането на Великденско математическо състезание в Габрово е стъпка към по-широко разпространяване на подобни инициативи и за развитието на извънкласната дейност по математика.Благодарение на ангажимента на всички участници и поддръжката на "Фондация Атлантида", Габрово се превърна в домакин на едно вълнуващо и успешно математическо събитие, което се надяваме да продължи да расте и развива в бъдеще.Най-голямата награда за екипа на "Фондация Атлантида" беше невероятното представяне на нашите атланти-габровчета, които участваха във втори клас и постигнаха феноменално класиране с първо, второ, трето и пето място във възрастова група 2 клас.

Бихме искали да окажем огромна благодарност към Община Габрово за отделеното време и сътрудничество, без които тази инициатива нямаше да бъде осъществена! Състезанието нямаше да достигне и до толкова деца и родители без  подкрепата от форума Dideva.

Надяваме се, че Великденското математическо състезание в Габрово ще стане традиционно събитие, което ще допринесе за стимулирането на извънкласната дейност по математика и развитието на ученическата общност в региона.